Προφίλ, Στόχοι, Ιστορία

Η εταιρεία
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, 100% θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, συνεχίζει την παράδοση της ΔΕΗ, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Με 20 αιολικά πάρκα, 17 μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς και 28 φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 153 MW, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει τοποθετηθεί δυναμικά στον ελληνικό χώρο των ΑΠΕ, κατέχοντας ήδη σχεδόν το 7% της αγοράς.
Με άριστα καταρτισμένο προσωπικό, επενδύουμε στη δύναμη της φύσης, συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους και κατασκευαστές και εκμεταλλευόμαστε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, με στόχο την προώθηση έργων παραγωγής καθαρής ενέργειας.
Και συνεχίζουμε…
deian company
Επίσκεψη υπαλλήλων στον Υ/Η σταθμό Στράτο ΙΙ, Ιούνιος 2016
Η δυναμική
Ανανεώνουμε τον ενεργειακό στόλο μας χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες καινοτόμες τεχνολογίες αξιοποίησης των ΑΠΕ με στόχο το 2016 να έχουμε ολοκληρώσει την εφαρμογή ενός επενδυτικού προγράμματος  εκτιμάται ότι θα διπλασιάσει το μερίδιο μας στην αγορά.
Με το νέο επενδυτικό μας πρόγραμμα, με γεωγραφική διασπορά από τη Γαύδο μέχρι τη Ροδόπη και από τη Ρόδο μέχρι την Κεφαλληνία, δεσμευόμαστε τόσο για την προσθήκη νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, όσο και για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ενίσχυση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Διαθέτουμε ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο μελλοντικών επενδύσεων εντός Ελλάδος και παράλληλα εξετάζουμε την ευρύτερη ενεργειακή αγορά των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
 
Οι στόχοι
Καινοτομία
Επενδύουμε σε όλες τις καινοτόμες ανανεώσιμες τεχνολογίες για παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δημιουργούμε νέα σύγχρονα έργα και αναβαθμίζουμε τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των υφιστάμενων υποδομών.
Ανάπτυξη
Εξασφαλίζουμε τα απαιτούμενα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην κατανάλωση. Αξιοποιούμε τους φυσικούς πόρους με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.
Ασφαλές Περιβάλλον
Δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ που εγγυώνται ένα καθαρό, οικολογικό και ασφαλές περιβάλλον όχι μόνο για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες μας και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, αλλά και για τις επόμενες γενιές.
 
Αξιοποιώντας τις δυνάμεις της φύσης
Η χώρα μας έχει πλούσιο δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο μπορεί να την οδηγήσει σε ενεργειακή ανεξαρτησία και οικονομική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Αυτή είναι η εθνική μας περιουσία και οφείλουμε να την αναπτύξουμε προς όφελος των γενιών που ακολουθούν.
 
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείτε και στις 5 μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πόρων.
 
Ιστορία
 •  1954:     Κατασκευή του πρώτου μικρού Υδροηλεκτρικού (Λούρος)
 •  1973:     Έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων γεωθερμικών πεδίων
 •  1982:     Κατασκευή του 1ου Φωτοβολταϊκου (Κύθνος 100 kW)
 •  1983:     Κατασκευή του 1ου Αιολικού Πάρκου της Ευρώπης (Κύθνος 100 kW)
 •  1988:     Κατασκευή του 1ου γεωθερμικού σταθμού στη Μήλο (2 MW)
 •  1998:     Ίδρυση της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ
 •  2001:     Πρώτες συνεργασίες (ΡΟΚΑΣ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΤΕΧ ΔΙΕΚΑΤ)
 •  2006:     Μεταβίβαση με απόσχιση όλων των ΑΠΕ της ΔΕΗ ΑΕ στη ΔΕΗ ΑΝ
 •  2009:     Έναρξη κατασκευής Υβριδικού Ικαρίας
 •  2010:     Έναρξη κατασκευής 9 Α/Π σε νησιά του Αιγαίου
 •  2010:     Συμφωνητικό συνεργασίας με EDF EN, για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα
 •  2011:     Συμφωνητικό συνεργασίας με ELIKA S.A. για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα
 •  2011:     Στρατηγική συμφωνία με Sinovel Wind για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα και την κατασκευή εργοστασίου ανεμογεννητριών.